Abdominoplastie

Chirurgia siluetei

Abdominoplastia - indepartarea excesului de grasime si piele din zona abdomenului inferior. In cadrul procedurii se pot de asemenea intari muschii abdominali.

Abdominoplastia este o interventie de chirurgie estetica prin care este indepartata grasimea depusa la nivelul abdomenului, redandu-i forma supla si tonica.

Odata cu indepartarea stratului adipos de la nivelul burtii, prin interventia de abdominoplastie este indepartat si excesul de piele rezultat, ceea ce ofera aspectul plat si frumos conturat al abdomenului.

Sunt un bun candidat pentru interventia de abdominoplastie?

Aceasta interventie de chirurgie plastica este cu succes realizata pacientilor de ambele sexe, cu o stare a sanatatii buna.

Este recomandata femeilor care in urma sarcinilor au ramas cu un exces de strat adipos la nivelul burtii, precum si persoanelor care, in urma pierderii in greutate se confrunta cu problema excesului de piele si a depozitelor de grasime la nivel abdominal.

Aceasta interventie nu este recomandata femeilor care isi doresc o noua sarcina sau persoanelor care isi propun sa piarda mult in greutate.

Ce presupune interventia de abdominoplastie?

Fiind o interventie de chirurgie estetica majora, abdominoplastia se realizeaza sub anestezie totala si poate avea o durata de la 60 de minute pana la cateva ore.

In urma acestei interventii, in functie de particularitatile fiecarui pacient, este posibil sa fie necesara o mentinere a supravegherii de specialitate pentru o perioada de 1-2 zile, prin internare.

In urma interventiei, reluarea motricitatii trebuie sa fie reluata treptat, pe parcursul catorva zile, iar dupa o saptamana, activitatea fizica poate fi reluata in totalitate, exceptand exercitiile fizice intense, care presupun o tensiune crescuta asupra muschilor burtii, acestea putand fi reluate in urma vindecarii complete, la recomandarea specialistului.

Pentru prevenirea complicatiilor si diminuarea disconfortului, specialistul poate prescrie un tratament medicamentos profilactic.