Marirea buzelor

Chirurgia fetei

Marirea buzelor este o procedura spectaculoasa ca rezultat si are un caracter definitiv sau temporar (6-9 luni) in functie de substanta utilizata. Augmentarea buzelor (marirea buzelor) se face in prezent cu mai multe substante:

• acid hialuronic cross-linkat cu o viscozitate marita ceea ce ii asigura o persistenta sporita in tesuturi si un rezultat mai indelungat (6-9 luni)
• grasime proprie
• preparate permanente (endoproteze)

MARIREA BUZELOR PRIN INJECTARE DE ACID HIALURONIC

Marirea buzelor prin injectare de acid hialuronic este nedureroasa (se realizeaza sub anestezie locala) si deci nu necesita internare.

MARIREA BUZELOR CU GRASIME
Marirea buzelor cu grasime este o procedura facila constand in injectarea grasimii la nivelul buzelor utilizand o canula speciala. Procedura are loc cu anestezie locala, dureaza aproximativ 45 minute iar rezultatul persista aproximativ 4-9 luni in functie de persoana si de cantitatea injectata. Este procedura cea mai uzuala si desigur cea mai solicitata.

Exista la ora actuala multiple posibilitati de marire (augmentare) a buzelor, dar marirea folosind grasime proprie ramane cea mai inofensiva, putin costisitoare si cu rezultat foarte bun. Dupa augmentarea cu grasime buzele capata un aspect marit de volum, frumos conturate, deosebit de senzuale si cu un rezultat persistent pentru o perioada lunga de timp. Procedura este nedureroasa, se realizeaza sub anestezie locala, nu necesita internare si nici nu implica complicatii legate de intoleranta organismului la materialul injectat. Dupa augmentarea buzelor cu grasime proprie este posibila aparitia unor discrete echimoze la nivelul buzelor asociate cu un edem moderat si usoara hipersensibilitate locala. Toate aceste fenomene se remit in cateva zile iar rezultatul deosebit se mentine pentru o perioada de 6-9 luni cand se recomanda repetarea procedurii pentru persistenta rezultatului. Aceasta procedura (marirea cu grasime) este foarte bine tolerata de pacienta deoarece grasimea proprie injectata nu da fenomene de respingere.

Cateva masuri de precautie trebuie respectate inaintea efectuarii procedurii:

• tratamentul cu antiinflamatorii (indometacin, fenilbutazona, diclofenac), anticoagulante (heparina, trombostop, etc.) trebuie intrerupt cu o saptamana inainte
• nu se recomanda consumul de cafea sau alte excitante psihomotorii in ziua interventiei
• daca exista tratamente in desfasurare ele trebuie aduse la cunostinta chirurgului plastician inaintea efectuarii interventiei.