Rinoplastia primara

Chirurgia fetei

Rinoplastia este o interventie chirurgicala de remodelare a piramidei nazale (Rhinos (gr.) = nas ; plastikos (gr.) = a construi, a modela)
De la inceput trebuie inteles un lucru: Rinoplastia nu inseamna doar o simpla inlaturare a cocoasei sau ridicare a varfului nazal.
Rinoplastia este o interventie chirurgicala complexa, care consta intr-o serie intreaga de manevre, majoritatea acestora fiind extrem de fine, lucrandu-se la nivelul zecimilor de milimetru.

Majoritatea chirurgilor considera rinoplastia ca una dintre cele mai complexe si sofisticate interventii chirurgicale. In fuctie de complexitatea cazului o rinoplastie primara poate dura intre o ora si 4-5 ore, iar o reinterventie pana la 7-8 ore!

Rinoplastia poate fi o interventie chirurgicala extrem de multumitoare atat pentru pacient, cat si pentru medic. Pentru marea majoritate a pacientilor operatia de corectie a piramidei nazale este o experienta pozitiva. Modificarea in bine a piramidei nazale are un impact pozitiv si asupra profilului psihologic.