Formele feminine sufera modificari constante incepand cu perioada adolescentei, continuand cu cea a nasterii si alaptari sau a menopauzei.
Pielea isi pierde fermitatea, fiind recomandat un tratament cu vitaminele A, E si antioxidanti. Hidratarea corespunzatoare si exercitiile pot crea un tonus pielii si musculaturii din zona pieptului si a bratelor, pastrand astfel un aspect intinerit.
Daca organismul sufera modificari drastice, de pierdere in greutate sau de ingrasare, forma si marimea sanilor pot deveni o problema in viata unei femei.
Mamoplastia este o operatie estetica din ce in ce mai intalnita in randul femeilor, fie ca este vorba de micsorarea sanilor, marirea lor sau doar de ridicarea acestora.
In cadrul clinicii Anothi Medical Center, fiecare operatie este realizata cu produse de ultima generatie si dedicare. Mai multe informatii despre fiecare procedura in parte, puteti gasi aici.
In functie de inaltimea si greutatea fiecarei femei, se stabilesc operatiile de marire sau micsorare a sanilor, implinind aspectul fizic si mental al acestora.
Ce este mamoplastia de reductie?
Prin interventia chirugicala de reducere a marimii sanilor, se indeparteaza tesutul adipos care este in surplus, urmand uneori si interventii asupra zone areolo-mamare.
Cui ii este recomanda interventia de reductie a sanilor?
Operatia este indicata pacientelor care sufera modificari mamare de natura formei, a marimii sanilor sau aspectul acestora. Deseori marimea excesiva a sanilor poate cauza dureri in zona spatelui, respiratie ingreunata, iritatii in zona sanilor, un discomfort psihic si fizic in cadrul activitatilor dinamice, si altele.
Ce este mamoplastia de marire si cui ii este recomandata?
Mamoplastia de augmentare a sanilor se realizeaza la femeile care sunt nemultumite de dimensiunile sanilor. Aceasta micsorare poate fi cauzata de diversi factori ca o slabire brusca, anemie, dezechibru hormonal, o masectomie sau chiar alaptari repetate.
Toate acestea duc la o diminuare a tesutul mamar, creand un disconfort psihic femeilor.
Orice femei care sufera de unul din factorii mentionati anterior sau care vrea doar sa-si imbunatateasca aspectul fizic, poate apela la operatia de marire a sanilor.
Cand se realizeaza operatia de augmentare a sanilor?
Indiferent de tipul de operatie ales, mamoplastia se face la femeile care au atins maturitatea dezvoltarii fizice si nu mai doresc copil. Sarcina si alaptarea pot influenta marimea sanilor prin schimbarile hormonale, iar alaptarea poate fi deficitara in cazul unei operatii estetice anterioare la nivelul sanilor.
Desi nu este indicat, operatiile estetice la nivelul sanilor se pot face si in cazul in care pacienta prezinta iregularitati fizice si probleme de sanatate, inca din perioada adolescentei.
La ce interval dupa sarcina se pot face mamoplastii?
Interventiile la sani se pot face la cel putin 6-10 luni de la intreruperea alaptarii.
Care sunt riscurile mamoplastiei?
In cazuri rare, pot aparea iritatii locale, mancarimi in zona mameloanelor sau in zona inciziilor, deshidratarea pielii sau tumefieri locale.
Acestea pot fi controlate cu ecografii mamare si tratate medicamentos cu antiinflamatorii si analgezice recomandate de doctorul specialist.
Care sunt recomandarile inainte de operatia de augmentare a sanilor?
Inainte de stabilirea operatiei, pacienta trebuie sa renunte la fumat, la anticonceptionale cu cel putin o luna inainte, la expunerea la soare sau in solar sau la tratamente cu antiinflamatorii.
Operatiile nu se efectueaza in timpul menstrelor lunare.
Indiferent de tipul operatiei de masectomie, doctorul Nicolae Anothi va sta la dispozitie pentru un consult de specialitate si interventii lipsite de durere, oferindu-va cele mai bune rezultate.
Ne puteti contacta la 0763.540.706 sau pe email: cabinet@antohi-medicalcenter.ro.