Abdomen plat si tonifiat prin interventia de abdominoplastie

Articole

Interventie chirurgicala mai complexa decat liposuctia, care are ca unic efect eliminarea stratului adipos, abdominoplastia are menirea de a restabili fermitatea muschilor abdominali si de a elimina excesul de piele, oferind aspectul plat si tonifiat dorit de oricine, indiferent de sex. Tocmai de aceea, interventia de abdominoplastie se adreseaza in mod egal atat femeilor, cat si barbatilor.

Desi efectele pozitive ale operatiei de abdominoplastie sunt dorite atat de femei, cat si de barbati, statistic s-a demonstrat ca acest tip de remodelare corporala este preferata in special de femeile care isi doresc sa elimine urmele lasate de sarcina sau de pierderea masiva in greutate. Cand este realizata pentru a elimina efectele produse de sarcina si chiar cand este vorba de o pierdere masiva de greutate, interventia de abdominoplastie este adesea realizata in combinatie cu cea de marire sani cu implanturi sau implanturi si ridicare de sani, precum si liposuctie la nivelul coapselor.

Ca orice alta interventie chirurgicala, abdominoplastia presupune proceduri standard care, in principal se refera la:

• Realizarea unor teste medicale prealabile, astfel incat sa se poata determina posibilitatea efectuarii interventiei;
• Prezentarea istoricului medical chirurgului care urmeaza sa realizeze interventia chirurgicala, astfel incat sa se poata determina modalitatile de realizare a interventiei in conformitate cu toate datele caracteristice starii dumneavoastra de sanatate;
• In cazul in care sunteti fumator/fumatoare este necesar ca pentru perioada de cel putin doua saptamani inainte de realizarea interventiei si doua saptamani in perioada postoperatorie sa renuntati la acest viciu.

Dupa ce ati realizat toti acesti pasi si sunteti convinsa ca nu vor mai surveni modificari majore de greutate si ca nu va mai doriti o alta sarcina, in urma analizarii a tuturor datelor de catre chirurgul estetician, se hotaraste realizarea interventiei de abdominoplastie, care poate fi completa sau partiala, in functie de posibilele efecte secundare ce pot sa apara ulterior realizarii interventiei.

In perioada de recuperare, pentru o perioada de 3-4 saptamani este de preferat sa evitati efortul fizic in exces, astfel incat sa permiteti organismului sa se refaca in mod corespunzator. De asemenea, este foarte important ca in perioada de recuperare si nu numai sa va asigurati o dieta echilibrata si sanatoasa, sa renuntati la dietele excesive, alimentatia sanatoasa avand un rol-cheie in recuperarea postoperatorie.

Emblema a profesionalismului si dedicarii in activitatea intreprinsa, Dr. Antohi este unul dintre chirurgii plasticieni ai caror pacienti sunt informati in legatura cu toate aspectele pe care le presupune o interventie chirurgicala de chirurgie estetica: avantaje, dezavantaje, riscuri, pregatire si recuperare pre-, respectiv postoperatorie.

Daca va doriti ca alaturi de dumneavoastra inainte, in timpul si dupa interventiile de chirurgie estetica sa aveti unul dintre cei mai buni profesionisti in domeniu, alegerea ideala este Dr. Antohi.