O prima vizita la ginecolog

Articole

Adolescentele trebuie sa tina cont ca odata inceputa viata sexuala vizita la doctorul ginecolog trebuie sa fie facuta cat mai repede in primul rand in ideea de vizita de rutina.
Nu trebuie sa aveti vreo problema pentru a merge la ginecolog, aceasta vizita trebuie sa fie una de control. In cadrul acestei vizite ca adolescenta veti primi si anumite sfaturi care va vor ajuta sa aveti o viata sexuala sanatoasa fara sa fiti predispuse la riscuri inutile. In plus printr-o vizita de rutina puteti sa aflati din timp daca exista o problema, astfel putand-o rezolva in timp util.
Daca sunteti adolescenta si va e teama sau jena sa mergeti la doctor, va spunem ca este si normal la inceput fiind ceva nou pentru dumneavoastra. Jena poate fi depasita cu usurinta daca apelati la un doctor ginecolog- femeie care va va raspunde la multe intrebari si neclaritati pe care le aveti si pe care ati dori sa le discutati cu un specialist. Mai mult, tinand cont ca este femeie si doctor ginecolog trebuie sa constientizati ca aceasta procedura este realizata foarte des si nu sunteti nici prima nici ultima pacienta care indeplineste acest ritual necesar sanatatii unei femei.
Dupa aceasta prima vizita e bine sa aveti periodic "vizita de control" doar pentru a va asigura ca sunteti sanatoase si totul decurge normal.
Tot in cadrul acestor vizite de rutina se recomanda si niste analize ce trebuie facute periodic: testul papanicolau, ecografia vaginala si consultul general asigurat de doctorul dumneavoastra ginecolog.
Consultul nu doare si e foarte important sa fiti relaxata sa scapati de orice emotie sau jena pentru ca organismul dumneavoastra sa fie relaxat astfel incat consultul sa fie facut aproape pe "nesimtite" .
Doctorul va vorbi cu dumenavoastra , va va explica fiecare procedeu pe care trebuie sa-l execute, ceea ce veti simti etc. Un consult nu implica durere, deci la acest nivel nu trebuie sa va fie frica. Doctorul ginecolog trebuie sa ajunga ca un prieten, confident pentru dumneavoastra, astfel orice decizie luati veti sti concret la ce va expuneti daca sunt riscuri sau nu.
Mai mult de atat daca nu e vorba de un control de rutina si va doare ceva, consultul ginecolocului este imperios necesar pentru a rezolva problema de sanatate la timp fara sa va expuneti la complicatii. Orice disconfort, tulburare a ciclului, dureri in timpul actului sexual, toate acestea trebuie discutate cu un doctor ginecolog care va va oferi cel mai bun tratament in functie de afectiunea pe care o aveti.
De asemenea se intampla ca tinerelor adolescente sa le fie rusine sa viziteze doctorul ginecolog daca sufera de vreo infectie. Nimic mai gresit, tinand cont ca orice femeie trece prin astfel mici probleme ce de multe ori nu tin numai de acitivitatea sexuala, uneori aceasta putand capata o infectie din bai publice neigienizate, de la tratamente cu antibiotice etc.
Tinerele care doresc sa-si inceapa viata sexuala de asemenea pot sa stabileasca o vizita la ginecolog in cadrul careia sa li se raspunda la intrebarile si grijile firesti varstei astfel se vor simti mai pregatite atat fizic cat si psihic sa-si inceapa viata sexuala fara teama, dar cu precautie.
Vizita la ginecolog inseamna sanatate si o viata sexuala normala si fara griji!
Consultati-va regulat doctorul pentru a avea o viata mai linistita, mai sanatoasa.