Implant mamar - marire sani - o operatie estetica cu impact psihologic

Articole

Marirea sanilor a devenit una dintre cele mai frecvente operatii estetice, daca nu prima dintre alegerile de infrumusetare corporala, liposuctia coborand o pozitie in defavoarea acesteia care a luat cu asalt lumea chirurgiei estetice.
Explicatia deriva din faptul ca traim intr-o societate condusa de niste reguli, de niste standarde. Nevoia umana de a fi integrat acesteia este perfect normala si de aici si deciziile in crestere in legatura cu aceasta operatie estetica.
Mai mult de atat la nivel psihologic exista un impact puternic atat inainte cat si dupa operatie. Inainte de operatie, femeia cu sani prea mici va fi mai timida, mai putin increzatoare in sine sau in imaginea pe care o afiseaza.
In ziua de astazi atributul frumusetii il constituie aceasta parte a corpului si anume sanii. Sanii au fost dintotdeauna cantati, pictati, iar formele lor in ambele forme poetice exprimau ideea frumusetii si maternitatii prin afisarea voluptatii acestora. Sanii reprezinta expresia frumusetii unei femei, rotinjimile corpului unei femei sunt date de niste sani frumosi in echilibru cu restul corpului.
Femeile care nu au sani sau sunt prea mici sufera niste transformari psihice majore, viata sociala le poate fi afectata din cauza neicrederii in propria persoana din cauza raspunsului pe care societatea nu ezita sa-l adreseze peiorativ la acest nivel.

Daca vorbim de perioada post-adolescentina atunci stim ca impactul fizicului asupra tanarului versus societate este extrem de puternic sau cel putin tanarul asa-l va resimti, aparentele ocupand un loc de seama in vietile acestor tineri.
Pentru o tanara pubertatea reprezinta un factor deterninant al vietii ei. Fiecare tanara viseaza sa-si intalneasca "printul" si se pregateste pentru acel moment. De aceea o tanara va apela cel mai probabil la aceasta operatie pentru ca obiectivul ei sa nu aibe interpuneri pe parcurs.

Dupa operatie reactiile sunt surprinzatoare, increderea capatata in prorpiul corp apare aproape instant, iar feminitatea in miscari si atitudine se resimte rapid. Schimbarile de atitudine sunt extrem de vizibile printre cunoscuti, ceea ce denota faptul ca la nivel psihi de asemenea s-au produs modificari.

In concluzie ne-am raspuns si la primul aspect mentionat la inceputul articolului, si anume cresterea numarului de operatii estetice de marire a sanilor. Nu este un fenomen deloc izolat, nu este un moment ce se va stinge rapid, din contra- evolutia va fi in continua ascendenta si nevoia de infrumusetare, nevoia de a te simti intreg va persista, iar din punct de vedere psihologic aceste transformari vor ajuta la o sporire a incederii in sine.