Chirurgia abdomenului sau abdominoplastia

Articole

Fiecare din noi isi doreste un abdomen plat, frumos definit, insa timpul, alimentatia defectuoasa, nasterea, afecteaza pielea si elasticitatea ei, ajungand ca excesul sa se lase inestetic precum un pliu la o bluza. 

Abdominoplastia se recomanda in momentul in care orice varianta alternativa a dat gres, fiind o solutie salvatoare, dar care este o interventie chirurgicala majora, iar femeilor li se recomanda dupa nasterea copiilor. 

Este important de urmarit rezultatul dorit care trebuie sa fie unul realist, fiind cunoscute toate implicatiile acestui procedeu.

Rezultatele intr-adevar sunt uluitoare si vizibile imediat, iar psihicul pacientului se va schimba odata cu necesitatea purtarii unei vestimentatii cu cateva numere mai putin, cand orice pantalon sau fusta vor putea fi imbracate cu lejeritate si vor arata bine, deci starea de bine va fi la cote maxime.

Evident nu trebuie uitate cicatricile, care in functie de complexitatea operatiei pot fi mai mari sau mai micute. La acest nivel putem discuta despre doua tipuri de operatii ale abdomenului si anume una mai usoara denumita si partiala, unde se face o mica incizie pentru a se indeparta grasimea in exces - incizia nu ramane foarte vizibila, semnele unei astfe de operatii fiind minime. La tipul complex de abdominoplastie incizia se face pe o suprafata mai mare, in aceasta faza se elimina portiunea tegumentara in exces, se extrage grasimea si se intareste musculatura abdominala.

Aceasta operatie cum spuneam se recomanda femeilor care dupa mai multe nasteri si slabiri excesive si rapide raman cu excese de piele din cauza pierderii elasticitatii tegumentare. Mii de astfel de operatii se efectueaza cu succes in toata lumea, iar pentru ca rezultatele reprezinte adevarate succese trebuie sa discutati in detaliu cu doctorul dumneavoastra estetician, sa fiti sinceri si realisti in privinta rezultatelor, sa stiti si riscurile care le implica aceasta operatie ca de altfel orice operatie in general , iar legat de recuperare ca aceasta difera de la om la om, fiecare avand o capacitate de recuperare diferita, unii necesitand spitalizare, altii resimtind o mica durere, un mic disconfort.

Clinica noastra va pune la dispozitie o galerie foto edificatoare in ce priveste rezultatele obtinute in cadrul clinicii "Antohi Medical Center" in realizarea abdominoplastiilor.